Concurs AMV - Regulament de participare


Mecanismul de verificare si jurizare

Eliminare
Fiecare videoclip inscris in cadrul concursului este supus unei verificari preliminare pentru a stabilii daca se respecta regulamentul de participare. Coordonatorul concursului si juriul desemnat sunt responsabili de aceasta verificare. Toate eliminarile vor fi motivate si publicate pe forumul concursului. Decizia de eliminare este finala.

Jurizare
Coordonatorul concursului este responsabil pentru formarea echipei de jurizare, in grup fiind incluse persoane cu o anumita experienta in domeniu. Jurizarea se va realiza intern, pe acelasi set de criterii pentru fiecare videoclip acceptat in concurs. Rezultatul jurizarii urmeaza sa fie facut public in timpul concursului AMV Nijikon 2016.

Dezbatere Publica
Toate videoclipurile participante se pot viziona sau descarca direct de pe pagina de internet a concursului. In plus, organizatorii pun la dispozitie un forum de discutii unde videoclipurile finaliste pot fi comentate si discutate in mod public. Coordonatorul concursului este responsabil pentru moderarea acestei zone, putand raspunde si participa la discutii acolo unde considera necesar.

 

 

Reguli generale

 1. Videoclipurile lansate anterior (care au participat sau au fost difuzate in public la conventii, cluburi, concursuri, sau distribuite online) trebuie sa fie mai recente de 22 Noiembrie, 2015 pentru a se califica.
 2. Doar doua (2) intrari vor fi acceptate pentru fiecare participant.
 3. Concursul nu are limita de varsta. Ca exceptie, nu pot participa la concurs membrii echipei organizatoare si rudele acestora.
 4. Toate videoclipurile vor fi limitate la o durata minima de patruzeci (40) secunde si o durata maxima de cinci (5) minute. Materialele mai scurte sau mai lungi de aceasta durata vor fi descalificate.
 5. Este obligatoriu ca videoclipurile participante sa fie lucrari proprii. Daca videoclipurile prezentate se dovedesc a fi furate sau plagiate, acestea vor fi descalificate. In functie de gravitatea faptei coordonatorul concursului poate decide interzicerea partiala sau totala la viitoarele concursuri si evenimente organizate in cadrul conventiei Nijikon.
 6. Nijikon este o conventie si un eveniment adresat tuturor categoriilor de varsta. Intrarile ce contin nuditate excesiva, continut sexual grafic, violenta grafica sau limbaj vulgar excesiv nu vor fi acceptate. Coordonatorul concursului va comunica acest lucru acolo unde va fi cazul.
 7. Intrarile trebuie sa contina in proportie majoritara material Anime (inclusiv toate tipurile de Animatie Japoneza, jocuri video si animatii ce au ca baza de inspiratie continut Anime). Intrarile care nu indeplinesc aceasta conditie pot fi insa acceptate la latitudinea coordonatorului.
 8. Videoclipurile trebuie sa contina cel putin 70% muzica externa (de exemplu, partea audio nu trebuie sa faca parte din coloana sonora originala a sursei video), exceptie facand videoclipurile de tip Trailer care pot contine o combinatie de dialog si muzica interna si externa.
 9. Toate intrarile trebuie sa indeplineasca cerintele tehnice prevazute in sectiunea de mai jos.
 10. Nijikon isi rezerva dreptul de a utiliza orice videoclip pentru afisare publica. Prin inscrierea si participarea la concursul AMV Nijikon 2016 se presupune acordul participantului in acest sens.
 11. Organizatorii concursului si/sau membrii juriului isi rezerva dreptul acordarii, neacordarii sau redistribuirii premiilor in cazul nerespectarii regulamentului de participare sau a crearii de incidente care afecteaza imaginea organizatorului sau a altor participanti.
 12. Participarea la concursul AMV Nijikon 2016 implica respectarea neconditionata a tuturor prevederilor regulamentului. Inscrierea materialelor video in concurs constituie acordul participantilor cu privire la toate prevederile regulamentului si permite organizatorului sa:
  • Difuzeze extrase din materialele video in spatii publice pentru promovarea concursului si a conventiei.
  • Prezinte in scop informativ sau promotional materialele video pe pagina de internet a concursului.
  • Pastreze, distribuie si publice orice videoclip in scopul promovarii acestora.
 13. Provenienta materialelor utilizate in videoclipuri si licentele aferente sunt in intregime responsabilitatea participantului. Organizatorii Nijikon nu pot fi trasi la raspundere pentru gazduirea unor materiale nelicentiate.
 14. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand prevederile prezentului regulament in masura in care se va impune acest lucru, cu conditia anuntarii modificarilor pe pagina de internet a concursului. Modificarile/forma modificata a regulamentului intra in vigoare numai dupa publicarea online.
 15. Interpretarea si punerea in aplicare a regulamentului de participare cat si viziunile coordonatorului sau juriului desemnat sunt definitive. Toate metodele de jurizare si deciziile sunt finale. Nijikon isi rezerva dreptul de a nu difuza videoclipuri pentru orice motiv.

 

 

 

Cerinte si reguli tehnice

Avem la dispozitie hardware si software capabil sa ruleze aproape tot ce ne trimiteti. Cu toate acestea, problemele de redare sunt inevitabile cand te confrunti cu zeci de videoclipuri diferite. Din acest motiv va rugam sa luati nota de urmatoarele cerinte tehnice:

Ce am prefera

 • Fisiere codate in 8-bit
 • Fisiere in format MP4 (H.264), MPG (MPEG2), AVI (DivX sau Xvid)
 • Surse video Progressive / Non-Interlaced
 • Surse video 4:3 sau 16:9 (Aspect Ratio)
 • Fisiere video ce nu depasesc 150MB

Ce va fi respins

 • Orice fisier in format FLV, MKV, OGM, SWF, 3GP, WMV
 • Orice fisier descarcat de pe YouTube, Vimeo, Veoh sau alte servicii similare
 • Rezolutie video mai mica de 640x480 (4:3) sau 640x360 (16:9)
 • Bitrate audio mai mic de 128kbps si/sau sample rate mai mic de 44.1khz
 • Orice fisier care necesita un nivel neobisnuit de dificultate pentru a lucra cu el

Nota: Toate videoclipurile participante sunt supuse unei prelucrari interne si pregatite pentru prezentare in cadrul concursului AMV Nijikon 2016. Faza de pregatire poate aduce anumite modificari continutului original, de regula prin introducerea unor elemente grafice noi. Aceste modificari sunt necesare doar pentru prezentarea materialului in cadrul conventiei, videoclipurile disponibile pe pagina de internet a concursului nefiind afectate.

Ce te poate descalifica

 • Calitatea Audio/Video
  Artefacte severe, macro-blocuri, interlacing sever si distorsionarea sunetului.

 • Intro-uri, credite si informatii de identificare prelungite
  Durata maxima rezervata prezentarii de intro-uri, credite si alte elemente grafice de identificare ale participantului nu trebuie sa depaseasca zece (10) secunde.

 • Marci Comerciale
  Videoclipurile nu trebuie sa contina marci inregistrate (de exemplu, logo-uri Paramount, DreamWorks, WB, etc).

 • Dialoguri audio
  Continutul audio al unui AMV trebuie sa fie in primul rand muzica. Prezenta dialogului non-muzical excesiv poate duce la descalificare sau depunctare in cazul jurizarii interne, dupa cum considera juriul sau coordonatorul concursului. Exceptie de la aceasta regula fac videoclipurile de tip Trailer sau Parodie.

 • Continut Non-Anime
  Folosirea in excess a materialelor video ce nu au ca baza de inspiratie continut Anime duce la descalificare.

 • Intrari de "Troll-at" 
  Intrarile de Troll-at sunt considerate a fi oricare dintre urmatoarele:

  1. a) Editare minima a videoclipului. Acestea sunt intrari care nu prezinta nici un pic de efort editorial, cum ar fi un videoclip care contine bucati mari de material video nemodificat / netaiat / nealterat.
  2. b) Intrari aleatorii care nu au legatura cu concursul.
 • Watermark-uri si Logo-uri
  Videoclipurile nu trebuie sa contina watermark-uri, cum ar fi logo-uri de retea sau elemente grafice (DivX, ProTV, etc). Exceptie fac intrarile care se folosesc de ele in mod intentionat si constructiv.

 • Subtitrari
  Videoclipurile nu trebuie sa contina subtitrari. Exceptie fac intrarile care se folosesc de ele in mod intentionat si constructiv.

 

Ce nu este tolerat

 • Participarea rau intentionata
  Participantii care se inscriu cu rea intentie, incalca in mod intentionat regulamentul, sau provoaca in mod voit durere, rau, sau defaimare unuia sau mai multor participanti ai concursului, inclusiv coordonatorului si juriului pot fi penalizati sau exclusi in totalitate din viitoarele activitati ce au loc in cadrul conventiei Nijikon.

 • Lipsa de onestitate
  Participantii care furnizeaza informatii false, incomplete sau gresite, cu scopul de a induce in eroare coordonatorul si/sau juriul concursului pot fi penalizati prin eliminare partiala sau totala din cadrul concursului.

 • Plagiat
  Participarea in concurs cu materiale video/audio furate este strict interzisa. In aceasta categorie intra toate videoclipurile ce contin material editat sau ne-editat, sub orice forma sau mod, pentru care nu detineti permisiunea autorului pentru utilizare si publicare.

 • Tehnici de influentare
  Orice tehnica de influentare ce poate modifica sub orice forma sau mod rezultatul jurizarii interne, sau opinia juriului duce catre eliminare din cadrul concursului.

NOTA: O posibila decizie de eliminare sau excludere din cadrul concursului nu are efect imediat. Cazurile de nereguli vor fi analizate si investigate de catre coordonator si/sau juriul concursului, iar decizia finala va fi transmisa participantului. Orice persoana participanta sau nu in cadrul concursului poate trimite sesizari privind posibile neregulile pe forum sau la adresa contact[at]nijikon.ro. Sesizarile pot fi transmise anonim sau sub semnatura, caz in care va fi pastrata confidentialitatea in ceea ce priveste identitatea reclamantului, acesta neavand nici o implicare in procesul de investigare a neregulii.

 

 

Categorii de jurizare si premii

Categorii de jurizare

 • Cea mai buna sincronizare
 • Cea mai buna realizare tehnica
 • Best of Nijikon 2016


Premii

 • Mentiuni
  Un total de 4 mentiuni vor fi acordate din partea juriului pentru cele mai bune 4 videoclipuri necastigatoare.

 • Alegerea Juriului
  Un total de 3 premii vor fi acordate pe baza jurizarii interne pentru categoria Best of Nijikon 2016 si cate 1 premiu pentru cea mai buna sincronizare si realizare tehnica.

Premiile si mentiunile vor fi inmanate la sfarsitul concursului AMV Nijikon 2016 si pana la ceremonia de inchidere a conventiei Nijikon 2016. Totusi, daca sunteti in imposibilitatea de a participa la eveniment si veti castiga va vom contacta prin e-mail sau telefon. Adresa postala va fi solicitata pentru expedierea coletului. Toate costurile postale sunt acoperite de organizator.
Posibile premii suplimentare pot fi oferite de partenerii Nijikon pentru unul sau mai multe videoclipuri inscrise in concurs.